~ Sushi Experience Plan ~
At NIWA KAMAKURA, experience authentic sushi with a professional sushi chef. This plan guides you through the entire process, from preparing the seasoned rice (shari) and slicing the fish to skillfully shaping the sushi. Even beginners can participate with confidence, thanks to the chef's detailed instruction. Finally, enjoy the fruits of your labor—the sushi you've created!
Demonstration:
Shari Preparation: Learn to make delicious sushi rice, from selecting the rice to the perfect blend and preparation of sushi vinegar.
- Sushi Soy Sauce: Discover the secrets to enhancing your sushi experience with the right soy sauce, including recommendations.
- Hon-Wasabi: Learn about the proper way to enjoy authentic wasabi, along with interesting facts.
- Slicing Sushi Ingredients: Master the techniques of preparing fish for sushi.
Hands-on Experience:
- Shari Preparation
- Wasabi Grating
- Cutting Sushi Ingredients
- Rolling and Shaping Sushi
Meal:
Enjoy the sushi you've made!
Price:
¥15,000 per person (excluding tax)
※ Alcoholic beverages are available at an additional cost. Please inquire if interested.
Precautions
Reservations are accepted from 3 persons.
Reservations may not be possible due to the availability of the sushi chef,Please feel free to ask questions at the time of booking.
〜 寿司体験プラン 〜
NIWA KAMAKURAに寿司職人を招いて、お客様自身が酢飯を作り、魚を切り揃えて寿司を握るなど、本格的な寿司作りを体験できるプランです。初心者の方でも安心して体験できるよう、職人が丁寧にレクチャーしてくれます。もちろん、最後は自分で作ったお寿司を召し上がっていただきます。
<デモンストレーション>
○ シャリの作り方
美味しい酢飯の作り方、お米選びから寿司酢の配合、合わせ方など
○ お寿司用の醤油について
お寿司を食べる時のお醤油のポイント、おすすめのお醤油など
○ 本わさびについて
本わさびの食べ方や雑学
○ 寿司ネタの切り方
サクで買ったお魚をお寿司用に切る方法など
<実践>
○ シャリ作り
○ わさび、すりおろし
○ 寿司ネタを寿司用にカット
○ 巻物、握りを完成させる
<お食事>
最後は自分たちで作ったお寿司を召し上がっていただきます。
<料金>
お一人様 ¥15,000 〜(税別)
※ お酒は別途料金になります。ご希望のお客様はお気軽にお申しください。
<注意事項>
※ ご予約は3名から承っております。
※ 寿司職人の都合により予約ができない場合がありますので、
ご予約の際にお気軽にご質問ください。